Oppgradert flomvarsel for Nordland og Troms

FLOMVARSEL: Etter storm og store mengder snø i uværet som herjet i Nord-Norge i forrige uke, vil det nå kunne bli ekstremt vått i og med at temperaturen har steget. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
FLOMVARSEL: Etter storm og store mengder snø i uværet som herjet i Nord-Norge i forrige uke, vil det nå kunne bli ekstremt vått i og med at temperaturen har steget. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Store nedbørmengder kombinert med mildt vær og snøsmelting har ført til at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppgradert flomvarselet for Nordland og sørlige deler av Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå forventes det enn vannføring som i mindre vassdrag vil overstige nivået til en femårsflom, melder NVE. Flomvarselet er dermed oppgradert til oransje nivå – det neste høyeste varslingsnivået.

Samtidig er snøskredfaren oppgradert til det høyeste nivået – rødt – i store deler av Troms samt enkelte steder vest i Finnmark, ifølge varsom.no.

«Regn påfører en rask belastning på snødekket og derfor forventes det mange naturlig utløste snøskred. Stedvis har det samlet seg mye snø, og skredene kan bli store», advares det.

Midtre Hålogaland politidistrikt finner det også nødvendig å gå ut med en oppfordring til bilistene om å la bilen stå. De melder om svært glatte veier i hele politidistriktet.

Les også: Uværet har gjort skader for 80 millioner kroner

– De som ikke absolutt må ut å kjøre bør vurdere om de kan la bilen stå. Det beste nå er å bli hjemme. Spesielt på sideveinettet er det nesten håpløse forhold, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til Harstad Tidende.

E6 på strekningen mellom Skarberget og Narvik i Nordland er også blitt stengt på grunn av et jordras ved Sætran i Ballangen. Strekningen vil være stengt hele onsdag, ifølge Vegtrafikksentralen. Det er skiltet omkjøring.

Bare i Troms og Finnmark er hele 15 veier stengt på grunn av rasfare, ifølge Nordlys. Åpning av disse vurderes fortløpende, men flere vil forbli stengt onsdag.

Sjekk været der du er

Personvernpolicy