Flere artister trekker seg fra Frelsesarmé-konsert

TREKKER SEG: Også i år protesterer flere artister mot Frelsesarmeens holdninger til homofile og trekker seg fra planlagte grytekonserter i storbyene. Visegruppen Narum (bildet) spilte på Egertorget i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
TREKKER SEG: Også i år protesterer flere artister mot Frelsesarmeens holdninger til homofile og trekker seg fra planlagte grytekonserter i storbyene. Visegruppen Narum (bildet) spilte på Egertorget i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter på grunn av organisasjonens holdning til homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.

Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.

Tre artister trekker seg

Da trondheimsbandet Soup hørte dette, valgte de å trekke seg fra grytekonserten i Trondheim. Nå har også Idol-Martine og Klaus Sonstad, blant annet kjent fra radioduoen Are og Odin, trukket seg fra Frelsesarmeens grytekonserter.

– Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og trengende som jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til avisen.

Les også: Guttegjeng tiltalt for hatkriminalitet mot homofil

D.D.E. sier til avisen at de vil spille konserten lørdag som planlagt.

– Vi er på ingen måte enige i deres bestemmelse for homofile. Samtidig synes vi at de gjør så mye bra at vi på tross av det har vært med og støttet dem i mer enn 15 år, sier Bård Jørgen Iversen i bandet.

Respekterer at artister trekker seg

Frelsesarmeen sier de respekterer at enkelte artister ikke ønsker å støtte dem.

– Vi må respektere at folk velger hvem de vil støtte og hvem de stiller opp for. Det må være valgfritt og etter eget ønske, sier informasjonssjef Andrew Hannevik til Adresseavisen.

Les også: Ut av skapet - mindre stress

– Vi tar ingen til inntekt for verken Frelsesarmeens trosgrunnlag eller syn i etiske spørsmål. Vi ser på arrangementene rundt julegrytene som støtte til vårt arbeid for vanskeligstilte og ikke mer enn det, sier han.

Les også:

- Homo-loven ikke noe problem for oss

En av seks ville flyttet seg unna en homofil

Personvernpolicy