Ronaldo satte mesterligarekord

Ronaldos scoring i Parken ikveld var ikke som alle andre. Foto: EPA / Liselotte Sabroe / NTB Scanpix

Cristiano Ronaldo ble tirsdag den første som har scoret ni mål i mesterligaens gruppespill, men han sløste bort sjansen til å få tosifret.

Ronaldo fastsatte resultatet i det 48. minutt da Real Madrid avsluttet gruppespillet med 2-0-seier over FC København i Parken. Senere hadde han et stolpeskudd, før han brente et straffespark ved å skyte rett på Johan Wiland.

Ståle Solbakkens FCK ville med seier ha sikret plass i europaligaens cupspill på nyåret, men den drømmen ble knust. Luka Modric scoret et flott ledermål for Real Madrid midt i første omgang, og Ronaldos scoring punkterte spenningen.

Den levde også etter at Modric vakkert vendte bort to motspillere og skrudde ballen i krysset etter et hjørnespark.

FC København jublet en kort stund for utligning etter en corner i motsatt ende av ballen. Thomas Delaney kom stormende inn og kjempet ballen i mål, men dommeren annullerte for angrep på keeper Iker Casillas.

Det likte Delaney dårlig. Han rakk å løpe jublende helt til midtstreken før han ble klar over at målet ikke kom til å telle. Heller ikke Solbakken så ut til å ha sans for dommerens avgjørelse.

Daniel Braaten er ikke frisk av sin skade og var ikke i troppen til FCKs siste mesterligakamp i denne omgang.

Hvem som slår følge med Real Madrid til cupspillet fra gruppen er ennå ikke klart, ettersom den avgjørende kampen mellom Galatasaray (som må vinne) og Juventus (som greier seg med uavgjort) ble avbrutt av snø og hagl på stillingen 0-0 etter en drøy halvtime.