United og Leverkusen videre fra gruppe A

Phil Jones sikret United-seier. Foto: NTB Scanpix

Manchester United og Leverkusen vant hver sin 1-0 seier tirsdag og tok seg begge videre fra gruppe A i mesterligaen.

United slo Sjakhtar Donetsk, mens Leverkusen vant borte over Real Sociedad.

Manchester United spilte om gruppeseieren, mens gjestene fra Donetsk spilte om å bli med videre til cupspillet i mesterligaen. Det var hjemmelaget som åpnet best, men klarte ikke å spille seg de helt store sjansene.

Gjestene tok over det spillemessige og hadde flere gode avslutninger, men David de Gea sto enten i veien eller så var det et United-bein i veien. Donetsk spissenes avslutninger sto ikke helt i stil med det øvrige spillet..

Mot slutten av omgangen kom David Moyes gutter seg og Ashley Young var nærmest scoring da han lobbet like over fra god posisjon. En Robin van Persie i form hadde scoret på slike muligheter.

Etter pausen slo Phil Jones til og sendte United i ledelsen med et flott volleyskudd. Laget var langt friskere etter sidebytte. Like før hadde van Persie kommet inn for Young.

Wayne Rooney fikk denne gangen vist sin arbeidskapasitet og løp mer enn de fleste på Old Trafford.

Leverkusen som ble utspilt av United på hjemmebane i forrige runde, tok en viktig ledelse med 1-0 borte mot Real Sociedad. Ömer Toprak sto for scoringen i San Sebastian som sikret tysk avansement til åttedelsfinalen.