Fantastisk vending av Manchester City

Aleksandar Kolarov jubler for sitt straffemål i Manchester Citys sterke vending som be 3-2-seier over Bayern München tirsdag. James Milner (til v.) ble matchvinner. (Foto: Michaela Rehle, Reuters / NTB scanpix)

Manchester City virket slått etter et kvarter, men reiste seg mesterlig og stoppet Bayern Münchens seiersrekke med 3-2-seier i mesterligaen tirsdag.

Det var ett mål for lite til å snyte Bayern for gruppeseieren, men den engelske klubben stoppet på mesterlig vis tittelforsvarerens unike rekke på 10 strake seirer i verdens gjeveste klubbturnering.

– Vi kan leve med at vi tapte, men vi må spille bedre enn vi gjorde i dag, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm, som var tilbake i laget etter to uker på skadelisten.

– Det er aldri godt å tape, men kanskje trengte denne klubben, treneren og spillerne et nederlag for at vi ikke glemmer hvor vanskelig det er å lykkes, sa trener Pep Guardiola.

Hjemmelaget kunne blitt det sjette lag som har gått gjennom gruppespillet i mesterligaen med seks seirer, etter Milan (1992), Paris Saint-Germain (1994), Spartak Moskva (1995), Barcelona (2002) og Real Madrid (2011).

Slik så det ut til å gå da hjemmelaget tok ledelsen 2-0 i løpet av kampens 12 første minutter. Først ble Thomas Müllers pilt fram av Dante, tok med seg ballen med brystet forbi Aleksandar Kolarov og skjøt forbi Joe Hart.

Deretter fikk Mario Götze ballen etter et hjørnespark og doblet ledelsen fra kloss hold. City så ut til å skulle bli ydmyket.

Kom tilbake

Begge lagene var klare for cupspillet før tirsdagens kamper, og det sto bare om gruppeseieren og prestisje, men den engelske klubben aktet ikke å legge seg ned. David Silva reduserte etter en snau halvtime og skapte ny spenning.

Jesús Navas la inn fra høyre, og James Milner møtte ballen med hodet ved lengste stolpe. David Silva sendte ballen i mål.

Et snaut kvarter ut i annen omgang sto det 2-2, etter at Milner gikk over ende i en duell med Dante og fikk straffespark. Kolarov sendte Manuel Neuer til ett hjørne og ballen til det andre.

Bare tre minutter senere var gjestene foran. Milner, som var involvert i de to første målene, straffet en dårlig klarering fra Jerome Boateng på et innlegg fra Jesús Navas og skjøt 3-2 i mål borte ved stolpen.

Manuel Pellegrini mønstret et lag som så noe redusert ut da blant andre spissduoen Sergio Agüero og Alvaro Negredo fikk hvile før helgens storkamp mot Arsenal, men bredden i stallen viste seg å holde til en mesterligabragd av de sjeldne.

Ikke bare hadde Bayern vunnet ti mesterligakamper på rad, laget hadde også 18 strake hjemmeseirer i ulike turneringer.

Viktoria-seier

I samme gruppe sørget to sene scoringer av Viktoria Plzen for at det tsjekkiske laget slo CSKA Moskva 2-1 og tok seg til europaligaens cupspill.

CSKA så ut til å ha sikret europaligaspill da Ahmed Musa scoret ledermålet midt i annen omgang, men Daniel Kolar nikket inn 1-1 i det 76. minutt, og Tomas Wagner ble matchvinner i siste minutt.

Da spilte CSKA med ni mann etter at Alan Dzagojev og Pontus Wernbloom ble utvist. Viktoria-trener Pavel Vrba ledet laget for siste gang før han blir Tsjekkias landslagssjef. I mars debuterer han mot Norge, mens etterfølgeren får spille europacup. Laget tok seg videre på bortemålsregelen i innbyrdes oppgjør mot CSKA Moskva.