VM-gjespene over for Norge

Sanna Solberg jubler for scoring i Norges utklassing av Paraguay i håndball-VM tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Hvileskjærene er unnagjort for håndballjentene. Det ble aldri noe rekordforsøk i 34-13-seieren over Paraguay tirsdag.

Thorir Hergeirssons meritter

* 2009 VM: Bronse

* 2010 EM: Gull

* 2011 VM: Gull

* 2012 OL: Gull

* 2012 EM: Sølv

– Jeg synes det er en prestasjon å score 34 mål når vi hadde ballen i ti-tolv minutter totalt. Dette er de lengste angrepene (Paraguay) jeg har sett i moderne håndball. Dommerne hadde vel ikke sin beste dag, sa Thorir Hergeirsson.

Dermed er en traust mellomfase av gruppespillet slutt. Det liker trolig også det norske laget.

Argentina og ikke minst Paraguay utfordrer lite av triggerpunktene i vinnerhodene til Norges tropp.

Håndballjentene har tatt seks av åtte mulige titler siden 2007, men falt ned fra tronen med tap i EM i fjor. Da vant Montenegro.

Ikke treff

Ny scoringsrekord? Ny bestenotering i innslupne mål? Over 50 scoringer på en times spill?

Spørsmålene svirret i oppkjøringen til kampen. Men ingenting av det lyktes i en grå forestilling. Ei heller gikk det å straffe 48-11 over Uruguay fra 2001-VM.

Norge havnet tidlig etter skjemaet. Det sto bare 8-7 etter 22 minutters spill. Det forteller om svært svakt norsk spill i den perioden.

Forskjellen ble etter hvert synlig. Norge tuslet fra til 17-8 ved pause. Paraguays spillere møtte noen av sine store idrettsidoler.

Utover i kampen hadde søramerikanerne også løpt seg ganske slitne. Men tosifret antall scoringer mot «verdens beste» var i overkant av hva de hadde sett for seg.

Tidlig over

For Isabel Blanco ble kvelden spesiell. At hun skulle få rødt kort (tre utvisninger) mot Paraguay, hadde gitt høye odds for gamblerne. Og allerede etter 18 minutter ble hun sendt på tribunen. Det var Blancos annet røde kort på 82 landskamper. Forrige gang det skjedde var mot Danmark i 2008.

Førstekeeper Katrine Lunde fikk en ny frikveld og satt på benken hele kampen.

Heidi Løke sto over kampen. Hun fikk et slag mot leggen for et par dager siden. Det er ventet at hun spiller mot Angola og Polen senere i uken.

Opp

Der får Norge i hvert fall brukbar motstand og en mulighet til matching før cupspillet.

Det starter mandag neste uke. Sannsynligvis blir Tsjekkia motstander i åttedelsfinalen. Tsjekkerne har ikke skremt mange så langt i gruppen.

Hva så med Norge? Spania-kampen er litt tynt grunnlag. Men selv om årets VM-tropp er skjørere enn på en stund, tyder ganske mye på at Norge igjen spiller seg til minst semifinale.