Guardiola jakter perfekt sekser

Bare seier er godt nok for Josep Guardiola mot Manchester City tirsdag. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix.
Bare seier er godt nok for Josep Guardiola mot Manchester City tirsdag. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix.

Bayern München-trener Josep Guardiola krever at spillerne hans fullfører jobben med å vinne alle seks gruppekampene i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag er Manchester City gjest i München. Engelskmennene vil gjerne revansjere 1-3-tapet fra hjemmekampen i høst, men får ingenting gratis av Guardiolas menn.

Tittelholder Bayern har vunnet ti strake kamper i turneringen. Uavgjort mot City holder til seier i gruppe D, men det er ikke godt nok for den spanske suksesstreneren.

– Vi er ennå ikke bekreftet som vinnere av gruppen, men vi har sjansen til å avslutte (gruppespillet) med seks seirer.

– Rekorder er ikke viktig for meg, men for klubbens historie. 18 poeng betyr prestisje, og det er samtidig premiepenger på spill. Det er det vi må konsentrere oss om, sier Guardiola.

Sterk statistikk

Han har trolig kaptein Philipp Lahm tilbake etter to ukers avbrudd med en hamstringskade. Midtbanemannen Mario Götze bør også bli spilleklar til tross for at han har fått en smell i låret, opplyser Guardiola.

Han har aldri tapt på hjemmebane mot et engelsk lag. Samtidig har Bayern vunnet 18 strake hjemmekamper i alle turneringer, men «Pep» advarer mot tirsdagens motstander.

– Det blir en farlig kamp mot en farlig motstander. De har toppspillere som David Silva, Álvaro Negredo og Sergio Agüero, som kan score to eller tre mål på like mange minutter.

– Jeg venter en veldig jevn kamp der vi ikke får mye plass. Vi må jobbe for å skape sjanser, vurderer den tidligere Barcelona-sjefen.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy