Meny

Skoleelev (17) alvorlig skadd etter fall på 10 meter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle skoleeleven som falt 10 meter på Seland Mekaniske Verksted i Lyngdal i Vest-Agder tirsdag formiddag er alvorlig skadd.

Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand slår fast at gutten ble alvorlig skadd i fallet.

Gutten hadde et åpent brudd i armen etter fallet. Fallulykke skjedde ved Seland Mekaniske Verksted i Lyngdal klokka 10.05 tirsdag.

17-åringen var på utplassering hos et taktekkerfirma da ulykken skjedde.

– De jobber med et nybygg, og i den forbindelse driver de med taktekking rundt en røykluke. Da er det en som har falt gjennom hullet og ned i et betonggulv. Det er vel cirka ti meter ned, sier politiførstebetjent Jan Terje Aas til Fædrelandsvennen.

Ved bevissthet

Til avisen Lister24 sier politiet at det er for tidlig å si om ulykken skyldes dårlige sikkerhetsrutiner.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om spørsmål vedrørende sikkerhet. Arbeidstilsynet skal gjøre sine undersøkelser og komme med rapport til politiet, sier Aas og forteller videre at politiet og Arbeidstilsynet vil etterforske saken videre.

Ifølge Agder-politiet var gutten ved bevissthet hele tiden.

– Har ansvaret for sikkerheten

Daglig leder ved verkstedet, Ivar Seland, sier gutten jobbet for et enterpenørfirma, og ikke for verkstedet.

– Det er entrepenørfirmaet som har ansvar for sikkerheten til arbeideren. Alt av sikkerhetsplaner var lagt fram på forhånd, men om det har skjedd noe ulovlig har ikke jeg noen forutsetning for å uttale meg om, sier han til Fædrelandsvennen.

Politiet har snakket med vitner til ulykken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus