Meny

Ålesund-drapet for retten i februar

Lys og blomster ved turstien som går til stedet der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble funnet drept i august. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken etter drapet på Anja Weløy Aarseth starter i Sunnmøre tingrett 11. februar. En 23-årig mann har tilstått å ha misbrukt den 21-årige kvinnen og å ha drept henne i Ålesund

Saken er berammet, men tiltalen er fortsatt ikke klar, opplyser Domstoladministrasjonen.

Den 21-årige studenten forsvant 28. august under en joggetur på byfjellet Aksla i Ålesund. Dagen etter ble hun meldt savnet av familien, før hun to dager etter det ble funnet drept i samme område som hun la ut på løpetur.

4. september ble 23-åringen fra Ålesund pågrepet og siktet for drapet. Han ble også siktet for ransforsøk av en kiosk i nærheten bare timer før Aarseth ble drept.

Bakgrunn: Mann siktet for drapet på Anja (21)

Den siktede mannen har vært gjennom en rettspsykiatrisk observasjon av psykiatrispesialist Terje Tørrissen og psykiater Michael Setsaas. De konkluderte i november med at mannen som har innrømmet drapet, er strafferettslig tilregnelig. De to skal også møte i retten som sakkyndige.

Les også: Venn: – Hadde problemer med å styre temperamentet

Det er satt av åtte dager til saken i Sunnmøre tingrett. 23-åringen forsvares av advokat Per Herman Thori-Aamot, mens Einar Råen er bistandsadvokat for kvinnens familie. Aktor i saken er statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus