Svensk politiker trekker seg etter rasismeavsløringer

OMSTRIDT PARTI: Jimmie Åkesson, leder for Sverigedemokraterna, må atter en gang se en av sine partifeller trekke seg fra alle verv. Foto: Pontus Lundahl (Scanpix)
OMSTRIDT PARTI: Jimmie Åkesson, leder for Sverigedemokraterna, må atter en gang se en av sine partifeller trekke seg fra alle verv. Foto: Pontus Lundahl (Scanpix)

En sentral politiker i Sverigedemokraterna trekker seg fra alle verv etter at hun ble avslørt som anonym debattant på et nettsted fullt av hatretorikk mot muslimer og innvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg håper de sulter i hjel», skrev politikeren Marie Stensby på nettstedet Avpixlat i forbindelse med en sultestreik blant mindreårige asylsøkere.

Hun har også sammenlignet innvandrere med «gresshoppesvermer» og skrevet at «det beste for verden ville vært om sjiaer og sunnimuslimer slo hverandre i hjel». I tillegg mener hun at en tredje verdenskrig er i emning.

Nå trekker hun seg fra alle politiske verv, ifølge Expressen. Stensby var fram til tirsdag leder for SD nordvest i Jämtland, og nylig ble hun valgt inn som vararepresentant i partistyret.

Mange avslørt

Tidligere tirsdag avslørte Expressen at Stensby har vært aktiv på det fremmedfiendtlige nettstedet bak navnet «folkkultur».

Hun er en av flere tusen anonyme brukere som avisen har avslørt identiteten til, ikke bare på Avpixlat, men også på andre fremmedfiendtlige nettsteder som Fria Tider og Exponerat.

Selv har Stensby forsvart sine kommentarer ved å si at folk ikke tenker så nøye gjennom hva de skriver når de legger ut sine meninger på nettet. Overfor Expressen har også framholdt at mindreårige asylsøkere lyver om sin alder og at de koster samfunnet mange milliarder.

Les også: Sverigedemokraterna gratulerer Frp

– Sunt nettsted

Avpixlat er blant annet blitt finansiert av SD-parlamentarikeren Kent Ekeroth. Partileder Jimmie Åkesson har dessuten omtalt nettstedet som «den sunne delen» av partiets aktivitet på nettet.

I kommentarfeltene har politikere fra Sverigedemokraterna blant annet oppfordret «etniske svensker» til å bevæpne seg og kalt afrikanere for «aper».

Les også: Tolv blir ekskludert fra Sverigedemokraterna

Personvernpolicy