Meny

De siktede i Vålnes-saken løslates

Politiet mente i begynnelsen at Per Vålnes ble drept i huset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har besluttet å løslate de tre som er siktet i Vålnes-saken. De er fortsatt siktet for drap, opplyser politiet i Troms.

Politiets teori er at de siktede drepte Per Vålnes i november 2011, i forbindelse med feiringen av hans 50-årsdag. Vålnes er ikke funnet.

De tre siktede er Vålnes' tidligere samboer og to menn.

Per Vålnes ble meldt savnet tre dager etter 50-årsdagen sin. Først et år etter at drapet ifølge politiet skal ha skjedd, ble de tre pågrepet.

Til tross for flere omfattende søk, har ikke politiet klart å finne mannen de tror er drept.

Les også: Søsteren: - Et forsøk på å begå det perfekte mord

Siktede løslates

De siktede har sittet fengslet i 13 måneder og etter planen skulle en rettssak mot de tre starte i april i Nord-Troms tingrett.

Det er nå usikkert om dette vil bli gjennomført.

– På bakgrunn av behov for gjennomføring av nye etterforskningsskritt fremstår det som usikkert om denne planen kan opprettholdes. Det er således også usikkert når en eventuell hovedforhandling kan gjennomføres, sier politiadvokat Morten Hermansen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Han sier at årsaken til løslatelsen er at fremdriften i saken er så usikker at det da er riktig å løslate de tre.

– Hvilke etterforskningsskritt som skal gjennomføres, vil politiet naturligvis ikke si noe om. Det dreier seg imidlertid både om taktiske og tekniske etterforskningsskritt som krever både tid og ressurser, sier Hermansen.

Les også: Siste håp om å finne Per Vålnes

– En spesiell sak

25. november uttalte politiet at etterforskningen av saken var avsluttet etter at søket etter Vålnes under Vollan gjestestue ikke førte frem.

– Dette har vært en spesiell sak der mange steiner er snudd. Nå har vi ikke flere steiner å snu, så dersom det ikke dukker opp nye momenter anser vi etterforskningen som avsluttet, sa førstestatsadvokat Lars Fause til NTB.

De siktede har vært varetektsfengslet siden november i fjor og har ikke vært villige til å la seg avhøre av politiet på mange måneder. To av de siktede har ikke forklart seg til politiet siden desember i fjor.

– Min plikt å finne ut

Siste etterforskningsskritt i saken ble gjort da politiet ved hjelp av en georader sjekket om Vålnes kunne ligge begravd under Vollan gjestestue, der to av de siktede jobbet.

Til ABC Nyheter har Hedda Christensen, savnede Per Vålnes' søster, uttalt at hun ikke kommer til å slå seg til ro om Vålnes ikke blir funnet.

– Det er min plikt som søster å finne ut hva som har skjedd med ham. Jeg føler Per er med meg hver dag. Han hadde gjort det samme for meg, har hun sagt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus