Thailands statsminister trygler om ro

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thailands protestleder nekter å bøye av etter den tårevåte appellen fra statsminister Yingluck Shinawatra. Men i Bangkoks gater er det færre demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yingluck holdt tirsdag en følelsesladd appell til demonstrantene hvor hun ba dem avbryte kampen mot hennes familie og akseptere nyvalg som veien ut av Thailands fastlåste situasjon.

– Jeg har gjort mange innrømmelser, og jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre flere, sa Yingluck.

Dagen før oppløste hun nasjonalforsamlingen og skrev ut nyvalg. Men hun nekter å gå av før valgdatoen 2. februar.

– Jeg ønsker at demonstrantene bruker valgsystemet for å velge ny regjering, sa hun etter et regjeringsmøte tirsdag.

Viker ikke

Protestleder Suthep Thaugsuban krever imidlertid fortsatt statsministerens avgang og sier han vil etablere en parallell regjering, eller et slags «folkeråd».

Tirsdag var det imidlertid betydelig færre demonstranter ute i Bangkoks gater enn dagen før. Rundt 6.000 mennesker var tidlig ettermiddag samlet rundt regjeringsbygningene, mot 160.000 dagen før, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Protestene avtar

Tirsdag var Thailands grunnlovsdag, og i den forbindelse deltok Yingluck på en seremoni i nasjonalforsamlingen. Men kun 1.500 demonstranter hadde møtt frem ved bygningen for å protestere, opplyser politiet.

Protestlederen krever imidlertid fortsatt «Thaksin-regimets» fall. Thaksin Shinawatra er landets tidligere statsminister og Yinglucks storebror. Han lever i frivillig eksil i Dubai som følge av en dom for økonomisk kriminalitet, og mange mener at det i realiteten er han som styrer landet via sin søster.