Meny

Skader for 100 millioner etter uværet i Sør-Norge

I forrige uke slo vannet inn på land i Vågen i Stavanger. Sterk vind skapte springflo. Kommunen sattee ut sandsekker for å unngå at vannet skulle trenge inn i butikker og hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naturskadeerstatningene etter uværet i Sør-Norge i forrige uke anslås så langt til rundt 100 millioner kroner.

Det har kommet inn 2.000 skademeldinger til forsikringsselskapene etter uværet, men tallet vil trolig stige.

– De som har vært så uheldige å få skade på bygning, løsøre eller andre verdier, bør ta kontakt med sitt forsikringsselskap så raskt som mulig, oppfordrer kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool der alle skadeforsikringsselskaper i Norge er medlemmer.

Selv om Finans Norge foreløpig ikke har fylkesfordelte tall, ser det ut til at det ble flest skader i Rogaland. Det er også en del skader i Hordaland. De resterende skadene er spredt langs kysten og inn Oslofjorden.

Da stormen Dagmar herjet i romjulen 2011, ble det skader for rundt 1,4 milliarder kroner. Stormen Berit i 2011 førte til naturskadeerstatninger på rundt 460 millioner kroner.

Det anslåtte erstatningsbeløpet etter stormen Hilde i november er på 300 millioner kroner, med en snitterstatning på 100.000 kroner på hver av de 3.000 skademeldingene.

Sjekk været der du er her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus