Meny

Tvilsomt om Daniel Braaten spiller mot Real Madrid

En seneskade setter Daniel Braaten ut av spill mot Real Madrid, tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FCK-trener Ståle Solbakken har ikke så store forhåpninger om å få med Daniel Braaten i tirsdagens kamp mot Real Madrid.

Mesterligakampen spilles i Parken, og det er en svært viktig kamp for Solbakkens mannskap, for seier betyr at FCK helt sikkert går videre til spill i europaligaen.

Det er ikke bare Daniel Braaten som sliter med skade i den danske klubben. Også Nicolai Jørgensen og Rúrik Gíslason har problemer, men det ser lysere ut for dem enn for den norske landslagsspissen.

Les også: Braaten matchvinner i viktig FCK-seier

– Det blir vanskelig å få med Braaten. Han er nok den av de tre som er lengst unna spill, sa Solbakken i forbindelse med FCKs sene trening mandag. Jørgensen er nok den av trioen som er nærmest å bli klar. Han så veldig bra ut søndag.

– Når det gjelder Gislason kunne ikke han gå på normal måte søndag, men han har reist seg fra de døde og ser bedre ut nå. Vi får se hva som skjer, sa Solbakken.

Seneskade

Daniel Braaten sliter med en seneskade, og det må mer enn et under til for at han skal kunne spille mot Real Madrid tirsdag. Derfor planlegger nok Solbakken kampen uten sin norske spiss. De to andre er tettere på, men helt sikre er ikke de heller.

FCK-treneren sier i alle fall at trioen skal testes i forbindelse med treningen mandag, og først etter at den testen er gjennomført vil det bli tatt en beslutning med tanke på hvem som spiller og ikke spiller tirsdag.

I utgangspunktet må FCK slå Real Madrid for å være sikker på å gå inn i europaligaens utslagningsspill på nyåret, men dersom Juventus slår Galatasaray, kan Ståle Solbakkens menn også klare seg videre med uavgjort.

Optimister

Både Nicolai Jørgensen og Rúrik Gíslason er optimister med tanke på spill tirsdag. Begge har i alle fall meldt seg klare til kamp.

– Jeg har fortalt Ståle at jeg kan spille i 95 minutter, sier Gislason med et smil.

– Treneren min vet at jeg aldri har hatt det bedre. Det har jeg selvsagt fortalt ham. Det er viktig for meg å spille kampen, og derfor har jeg spurt Ståle om han noensinne har sett en spiller med en sene i leggen bli kampens beste spiller, smiler islendingen.

– Jeg føler meg klar, og det eneste som kan stoppe meg fra å spille tirsdag er en reaksjon på treningen mandag. Jeg tror ikke jeg kommer til å kjenne noe til skaden, sier Nicolai Jørgensen. Han legger til at han ikke vil gå på banen med mindre han føler seg 100 prosent klar.

– Det er ikke noe poeng å spille i 20 minutter for så å bli byttet ut. Nei, spiller jeg, da skal jeg stå kampen ut, sier han.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus