De borgerlige enige om å bruke mer oljepenger

bruken av oljepenger øker med rundt 900 millioner kroner på årets budsjett. Fotoillustrasjon av Ekofisk-feltet i Nordsjøen: NTB scanpix.
bruken av oljepenger øker med rundt 900 millioner kroner på årets budsjett. Fotoillustrasjon av Ekofisk-feltet i Nordsjøen: NTB scanpix.

Etter flere dagers forhandlinger er KrF og Venstre blitt enige med regjeringspartiene om å øke bruken av oljepenger i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er fornøyd med å ha oppnådd enighet om nysalderingen av statsbudsjettet for 2013. Enigheten innebærer støtte til regjeringens opprinnelige forslag og dessuten ekstrabevilgninger til høykommissæren for flyktninger, vedlikehold av jernbane og økt norsk bidrag til Verdensbankens utviklingsfond for de fattigste landene, sier de fire finanspolitiske talspersonene Svein Flåtten (H), Gjermund Hagesæter (Frp), Hans Olav Syversen (KrF) og Terje Breivik (Venstre).

Avtalen gjør at bruken av oljepenger øker med rundt 900 millioner kroner på årets budsjett.

KrF og Venstre har fått gjennomslag for å bevilge 400 millioner kroner ekstra til tre tiltak på årets statsbudsjett:

150 millioner kroner til vedlikehold av jernbanen, 150 millioner kroner mer til Verdensbanken og 100 millioner ekstra til FNs høykommissær for flyktninger til tiltak for flyktninger fra Syria.

Personvernpolicy