Meny

Fransk motstander neste for Brækhus

Cecilia Brækhus møter den gamle verdensmesteren Myriam Lamare i januar. Foto: Foto: Vegard Grøtt /AP Photo / Remy de la Mauviniere / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere verdensmesteren Myriam Lamare blir motstander når bokseren Cecilia Brækhus setter VM-beltene sine på spill i Frederikshavn 18. januar.

Lamare har gått 25 kamper og ble profesjonell så tidlig som i 2003. Hun har også vært verdensmester i lett weltervekt i World Boxing Association (WBA) så sent som i 2007, men 38-åringen er ikke en bokser som normalt skal kunne skape trøbbel for den norske trippelmesteren.

Hun har tapt to ganger for Anne Sophie Mathis, første gang på teknisk knockout i 2006, og Mathis er en tøff bokser Brækhus slo relativt lett for et drøyt år siden. Alle dommerne hadde Brækhus som vinner med 97-93 i protokollen den gangen.

Lamare har også møtt Holly Holm, og hun klarte å gå tiden ut mot den amerikanske stjernebokseren som ikke tok sjansen på å møte Brækhus. Lamare tapte på poeng for Holm i 2009.

Tøff start

– Dette blir en tøff start på det nye året. Lamare er en av de beste jentene der ute. Hun er tidligere mester og har vært i ringen med de beste bokserne, sier Brækhus i en pressemelding fra Team Sauerland.

Brækhus' forrige kamp ga en overbevisende seier over 18-åringen Oxandia Castillo på teknisk knockout. Hun ser fram til en ny kamp i den danske byen.

– Dette blir et krevende tittelforsvar for meg. Men jeg har store planer for 2014, og jeg er bestemt på å starte det nye året med suksess i Frederikshavn

Det har vært spekulert i om Brækhus ville gå opp en klasse (til lett mellomvekt) før kampen i Frederikshavn i januar, men hun fortsetter i weltervekt. Det kan skyldes at de bokserne hun hadde siktet seg ut som mulige motstandere en vektklasse opp, ikke var tilgjengelige nå.

Overbevisende

Brækhus var i ringen sist 7. september. Da satte hun titlene sine på spill mot Oxandia Castillo og vant en overbevisende seier. Den costaricanske jenta som sensasjonelt klarte å slå ut Hanna Gabriel, ble slått på teknisk knockout i niende runde i Arena Nord.

Kampen viste at Brækhus hadde tatt ytterligere noen skritt på utviklingsstigen som bokser. Hun virket sterkere og mer på hugget. Før det slo den norske mesteren amerikanske Mia St. John, et ikon i internasjonal kvinneboksing.

Hun var ingen verdig motstander for Brækhus som gjorde kort prosess i løpet av tre runder.

Nå venter ei ny sterk jente som har 22 seirer i proffringen. Ti av seirene er kommet på knockout, men den siste, mot italienske Lucia Morelli, som også Brækhus har slått, kom så langt tilbake som i 2010.

Alt tyder på at Brækhus er på vei mot en ny overbevisende seier i Frederikshavn som er blitt hjemmearenaen hennes de siste årene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus