Meny

Ronaldo kan sette målrekord

Real Madrids Cristiano Ronaldo er tilbake på banen mot FC København i mesterligaen tirsdag. Foto: Javier Barbancho / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekorder er til for å slettes. Det vet Cristiano Ronaldo det meste om.

Med mål i tirsdagens kamp mot FC København setter den brennhete portugiseren målrekord i antall scoringer i et gruppespill i mesterligaen.

Ronaldo har så langt scoret åtte mål på bare fire kamper. Det kan komme flere i det siste møtet mot Ståle Solbakken og FCK. Real Madrid er allerede videre til cupspillet før den siste gruppespillkampen mot danskene.

Les også: – Det er et liv uten Ronaldo

Flere andre spillere har scoret åtte mål i gruppespillet i mesterligaen. Den ene av dem er PSGs Zlatan Ibrahimovic, som dermed også kan sette rekord denne uken. Filippo Inzaghi, Hernan Crespo og Ruud van Nistelrooy scoret også åtte mål i et gruppespill i mesterligaen.

Kampklar

Ronaldo har ikke spilt de tre siste kampene for Real Madrid på grunn av en liten muskelskade.

Tirsdag er han tilbake på banen igjen om rapportene stemmer.

– Han er frisk og trener sammen med resten av laget. Han kan fint spille tirsdag, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti.

Det er mye snakk om VM-sluttspillet kommende sommer. Dit skal Ronaldo og Portugal.

– Det er lenge til VM, og akkurat nå er jeg mest opptatt av klubben min. Jeg ønsker å vinne mest mulig med Real Madrid, og så får vi ta VM etter det. Det handler om å leve i nuet, og for tiden handler det om mesterligaen, den spanske serien og den spanske cupen. Jeg håper at Real Madrid kan vinne noe viktig denne sesongen. Derfor må jeg konsentrere meg om klubben min, mener Ronaldo.

Håp

FC København er uten sjanse til å ta seg videre i mesterligaen uansett om de skulle vinne mot Real Madrid hjemme i Parken.

Men FCK har fortsatt sjansen til å ta seg til europaligaen. Det gjør de med seier, og det gjør de også om de skaffer seg mer poeng i den siste kampen enn Galatasaray klarer i sin hjemmekamp mot Juventus.

– Vi er fortsatt med, og vi gjør et siste og helhjertet forsøk på å komme inn i europaligaen. Jeg håper på en flott førjulsgave, sier Ståle Solbakken til FCKs hjemmeside.

Les flere fotballnyheter her.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus