United søker trøst i mesterligaen

Manager David Moyes kan ikke forklare hvorfor Manchester United er så mye bedre i mesterligaen enn i Premier League. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.
Manager David Moyes kan ikke forklare hvorfor Manchester United er så mye bedre i mesterligaen enn i Premier League. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Ett poeng hjemme mot Sjakhtar Donetsk vil trygge gruppeseieren i mesterligaen og gi Manchester United et lite pusterom fra problemene i hjemlig liga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire kamper er gått uten seier i Premier League, men ute i Europa har David Moyes' elever hatt god kontroll. Sist runde satte United rekord med 5-0-seier over Leverkusen på bortebane.

Kanskje kan hjemmepublikummet på Old Trafford for en liten stund glemme bekymringene om de får servert en god kamp mot Sjakhtar tirsdag. 1.-plass i gruppen vil gi en fordel i trekningen av utslagsrundene.

– Det er viktig å gripe hver sjanse til å avslutte på topp og gå enda lenger i mesterligaen. Det vil ikke gjøre det lettere, men det vil gi oss en liten fordel ved at vi får avslutte på hjemmebane (i åttedelsfinalen), sier manager Moyes.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne gruppen. I tillegg er vi ubeseiret og ønsker å forbli det så lenge som mulig, la han til.

Rullering

Lørdag gjorde skotten sju endringer fra laget som tapte hjemme for Everton i midtuken. Det hjalp lite mot i kampen mot Newcastle, som endte med nok et 0-1-nederlag.

Etter de to tapene har Moyes møtt en storm av spørsmål om hvorvidt han er i stand til å snu situasjonen. Trøsten kan han trolig finne i mesterligaen. Der han vil fortsette å søke etter den beste lagoppstillingen.

– Vi er kvalifisert, så det gir meg en sjanse til å se litt på det, sier han.

Stjernespissen Wayne Rooney er klar igjen tirsdag etter å ha vært suspendert mot Newcastle i helgen. Også Marouane Fellaini, som var utelukket mot Leverkusen, kan få sjansen.

God Europa-debut

Mens Leverkusen avslutter borte mot tabelljumbo Real Sociedad, må Sjakhtar matche tyskernes resultat for å avansere fra gruppespillet. United-spillerne innser at et godt resultat ikke vil komme gratis.

– Det er viktig at vi har gått videre med én kamp til overs, men vi har fortsatt en jobb å gjøre. Vi ønsker å avslutte på topp, og derfor vil konsentrasjonen være på topp inn mot Sjakhtar-kampen, sier forsvareren Chris Smalling.

Laget har mulighet til å vinne tre gruppekamper på hjemmebane for første gang siden mesterligatriumfen i 2007/08-sesongen. Moyes har ingen god forklaring på hvorfor United er så mye bedre i Europa enn i Premier League.

– Jeg tror ikke det handler om én spesiell grunn. Jeg kan ikke sette fingeren på hvorfor vi har vært bedre i disse kampene enn andre. Vi har gjort flere gode kamper, og det er bra, sier han om sin første mesterligasesong.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy