Meny

United søker trøst i mesterligaen

Manager David Moyes kan ikke forklare hvorfor Manchester United er så mye bedre i mesterligaen enn i Premier League. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett poeng hjemme mot Sjakhtar Donetsk vil trygge gruppeseieren i mesterligaen og gi Manchester United et lite pusterom fra problemene i hjemlig liga.

Fire kamper er gått uten seier i Premier League, men ute i Europa har David Moyes' elever hatt god kontroll. Sist runde satte United rekord med 5-0-seier over Leverkusen på bortebane.

Kanskje kan hjemmepublikummet på Old Trafford for en liten stund glemme bekymringene om de får servert en god kamp mot Sjakhtar tirsdag. 1.-plass i gruppen vil gi en fordel i trekningen av utslagsrundene.

– Det er viktig å gripe hver sjanse til å avslutte på topp og gå enda lenger i mesterligaen. Det vil ikke gjøre det lettere, men det vil gi oss en liten fordel ved at vi får avslutte på hjemmebane (i åttedelsfinalen), sier manager Moyes.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne gruppen. I tillegg er vi ubeseiret og ønsker å forbli det så lenge som mulig, la han til.

Rullering

Lørdag gjorde skotten sju endringer fra laget som tapte hjemme for Everton i midtuken. Det hjalp lite mot i kampen mot Newcastle, som endte med nok et 0-1-nederlag.

Etter de to tapene har Moyes møtt en storm av spørsmål om hvorvidt han er i stand til å snu situasjonen. Trøsten kan han trolig finne i mesterligaen. Der han vil fortsette å søke etter den beste lagoppstillingen.

– Vi er kvalifisert, så det gir meg en sjanse til å se litt på det, sier han.

Stjernespissen Wayne Rooney er klar igjen tirsdag etter å ha vært suspendert mot Newcastle i helgen. Også Marouane Fellaini, som var utelukket mot Leverkusen, kan få sjansen.

God Europa-debut

Mens Leverkusen avslutter borte mot tabelljumbo Real Sociedad, må Sjakhtar matche tyskernes resultat for å avansere fra gruppespillet. United-spillerne innser at et godt resultat ikke vil komme gratis.

– Det er viktig at vi har gått videre med én kamp til overs, men vi har fortsatt en jobb å gjøre. Vi ønsker å avslutte på topp, og derfor vil konsentrasjonen være på topp inn mot Sjakhtar-kampen, sier forsvareren Chris Smalling.

Laget har mulighet til å vinne tre gruppekamper på hjemmebane for første gang siden mesterligatriumfen i 2007/08-sesongen. Moyes har ingen god forklaring på hvorfor United er så mye bedre i Europa enn i Premier League.

– Jeg tror ikke det handler om én spesiell grunn. Jeg kan ikke sette fingeren på hvorfor vi har vært bedre i disse kampene enn andre. Vi har gjort flere gode kamper, og det er bra, sier han om sin første mesterligasesong.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus