Meny

Zlatan vraket fra gullballnominasjonen

Dette er stjernene som kjemper om gullballen. Foto: AFP PHOTO

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som ventet er Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo FIFAs kandidater til å vinne prestisjetunge Gullballen for 2013.
Fakta om siste vinnere av Gullballen

* 2012: Lionel Messi (Argentina)

* 2011: Messi

* 2010: Messi

* 2009: Messi

* 2008: Cristiano Ronaldo (Portugal)

* 2007: Kaká (Brasil)

* 2006: Fabio Cannavaro (Italia)

* 2005: Ronaldinho (Brasil)

* 2004: Andrej Sjevtsjenko (Ukraina)

* 2003: Pavel Nedved (Tsjekkia)

* Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo er nominert til Gullballen for 2013.

* Gullballen deles fra 2010 ut av FIFA i samarbeid med France Football. Tidligere sto sistnevnte alene for kåringen.

Kåringen av verdens beste fotballspiller skjer i Zürich 13. januar. De tre nominerte spillerne ble presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag.

Zlatan Ibrahimovic fantes ikke på listen. Svensken har hatt et strålende år, men ble ikke vurdert god nok sammenlignet med stjernene Messi, Ribery og Ronaldo. Til gjengjeld er Paris Saint-Germain-spissen nominert i kategorien for årets mål.

Gullballen-kåringen er basert på stemmer fra samtlige A-landslagstrenere og -kapteiner samt sportsjournalister fra FIFAs medlemsland. Norge-sjef Per-Mathias Høgmo var blant dem som nominerte Zlatan øverst på sin liste. Kaptein Brede Hangeland mente at Bastian Schweinsteiger har vært best.

Ribéry favoritt

Lionel Messi har vunnet Gullballen de fire siste årene, men regnes ikke som favoritt denne gangen. Det gjør derimot Ribéry, som var strålende da Bayern München sikret tre titler (serie, mesterliga, cup) forrige sesong.

Lagkameraten Thomas Müller mener det er på tide at den franske vingen vinner prisen.

– Franck scorer ikke like mange mål som de andre, men han spiller for laget. Han skaper sjanser for laget og trøbbel for forsvarerne. Han er en enestående spiller, sa han ifølge FIFA.com.

Cristiano Ronaldo økte sin seierssjanse med hattrick for Portugal mot Sverige i VM-omspillet. Han hentet den gjeve prisen i 2008.

Pris til Ferguson?

På trenersiden skal det også deles ut pris til 2013s bestemann. Jupp Heynckes ligger godt an etter trippelen med Bayern, men får tøff konkurranse av Dortmunds Jürgen Klopp og den avgåtte Manchester United-sjefen Alex Ferguson.

På kvinnesiden er Tysklands Silvia Neid favoritt til å stikke av med trenerprisen.

Nadine Angerer (Tyskland), Marta (Brasil) og Abby Wambach (USA) er nominert til prisen for årets kvinnelige fotballspiller.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus