Meny

Byråkratene tar frukten selv

Regjeringen har kuttet i frukt til skolebarna, men hos departementene er det frukt til alle. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebarn får ingenting.

Regjeringen har kuttet i frukt til skolebarna, men hos departementene er det frukt til alle. Det skriver bt.no.

17 av 18 departementer får frukt

Hittil i år har byråkrater og politikere mesket seg med om lag 130 tonn gratis frukt. I dag har 17 av 18 departementer gratis frukt på jobb, skriver Bergens Tidende.

Les også: Barn og foreldre spiser mer frukt med skolefruktordning

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) mener læring er viktigere enn gratis frukt.

- For den seksåringen som begynner på skolen, er det tross alt - selv om det er sunt å spise frukt og gulrøtter og alt - enda viktigere at de møter en god lærer som har fått sjansen til å bli enda bedre, sa han i Stortinget.

Spiser selv

I hans departement er det bare han selv og de nærmeste medarbeiderne som får gratis frukt. De har et årlig fruktbudsjett på 16 000 kroner og fortsetter ordningen til neste år.

Les også: Norske barn er Europas sunneste

Leder av Elevorganisasjonen, Liv Holm Eide, er ikke imponert.

– Det er synd at regjeringen kutter og fjerner fruktordningen. Når toppene i Kunnskapsdepartementet får det, bør skoleelever også få det samme, sier hun til Bergens Tidende.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus