Meny

INDONESIA:

Minst ti personer omkom i togulykke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et pendlertog kolliderte med en bensinbil i Indonesia mandag. Minst ti personer omkom i ulykken.

Ulykken skjedde i Indonesias hovedstad Jakarta. Minst ti personer omkom og 60 personer ble skadd i kollisjonen. Det oppsto en eksplosjon etter sammenstøtet mellom toget og bensinbilen.

– Folk skrek i panikk fordi de ikke fikk åpnet dørene i toget. Heldigvis kom naboer til stedet og hjalp dem knuse glassrutene, sier en passasjer som overlevde ulykken til TV-stasjonen Metro.

Se mobilvideo fra ulykkesstedet i videoen øverst i artikkelen.

De fleste omkomne er kvinner som satt i en kvinnevogn foran i toget, melder lokale medier. Denne vognen sporet av og tok fyr etter ulykken.

– En av bommene ved jernbaneovergangen virket ikke som den skulle. En jernbaneansatt forsøkte å stoppe lastebilen, sier politisjef Dedi Amadi.

Et vitne sier til det statlige nyhetsbyrået Antara at bensinbilen krysset jernbaneovergangen til tross for at signaler varslet om tog. Sjåføren som kjørte bensinbilen overlevde, men blir behandlet for alvorlige skader.

Ulykken er en av Indonesias verste togulykker siden 1987, da 156 personer omkom i en kollisjon mellom to tog i samme område.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus