Meny

Venstre vil presse på for å gjøre sexkjøp lovlig

SEXKJØPSLOVEN: Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) håper regjeringen vil gjøre det lovlig for nordmenn å kjøpe sex i Norge og i utlandet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er hevet over enhver tvil at sexkjøpsloven er et stort problem, sier Sveinung Rotevatn (V).

I 2009 innførte den rødgrønne regjeringen forbudet mot å kjøpe sex. Den gang var både Frp, Høyre og Venstre imot loven.

Nå sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn at Venstre vil presse på for at det igjen skal bli lovlig for nordmenn å kjøpe sex i Norge og i utlandet.

– Det er hevet over enhver tvil at sexkjøpsloven er et stort problem. Politiet tar seg til rette, kvinnene føler seg utrygge, og det er blitt flere bakmenn i bransjen, sier Rotevatn til Aftenposten.

I juni kommer en vurdering av hvordan sexkjøpsloven har fungert. Rotevatn håper regjeringen vil foreslå å oppheve loven, og varsler samtidig at partiet ikke akter å la regjeringspartiene legge evalueringen i en skuff.

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland ønsker ikke trekke noen konklusjon av evalueringen før den er levert, men mener sexkjøploven ikke har hatt ønsket effekt.

– Umiddelbart etter at loven ble innført gikk gateprostitusjonen ned, men nå kan det se ut som om den har tatt seg opp igjen. Dette viser at loven ikke har hatt ønsket effekt, sier Helleland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus