ID-tyver bestilte gravemaskiner til 1,6 millioner

ID-tyver bestilte to gravemaskiner til en verdi av 1,6 millioner kroner, men ble avslørt. Foto: Colourbox.com
ID-tyver bestilte to gravemaskiner til en verdi av 1,6 millioner kroner, men ble avslørt. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under falskt navn og med et falskt nettsted bestilte ID-tyver to gravemaskiner til en verdi av 1,6 millioner kroner. Svindelen ble imidlertid oppdaget før leveringen skulle skje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forretningsmannen Knut Meiner var på ferie i Spania da ID-tyvene slo til og bestilte gravemaskinene fra Ramirent i Oslo. ID-tyvene hadde opprettet en nettside som kunne se ut til å være eid av Meiner.

Maskinene skulle leveres mandag, men allerede fredag ante Ramirent ugler i mosen og kontaktet 57-åringen i Marbella. Han hadde slett ikke bestilt noen maskiner. Politiet ble kontaktet, og anmeldelse levert på søndag.

– Jeg trodde først dette var en practical joke fra noen jeg kjenner. Å bli oppringt om to store gravemaskiner som var bestilt – det var en helt utrolig telefon å få, sier Meiner til Dagens Næringsliv.

Distriktsleder for Ramirent i Oslo, Kjell Pettersen, forteller at noe lignende skjedde med Ramirent i Bærum i fjor. Da møtte ID-tyven opp personlig og fikk med seg en gravemaskin og en hjullaster til en verdi av 1 million kroner. Han tror gravemaskinene denne gang raskt kunne havnet i et annet land hvis de hadde blitt levert på den oppgitte adressen på Mysen.

Dagens Næringsliv fikk lite oppklarende svar på begge de to mobiltelefonnumrene som er oppgitt i bestillingen. Mysen-adressen der de to maskinene skulle leveres, tilhører en intetanende 90-åring som sier han absolutt ikke har bestilt noen gravemaskiner.