Meny

Mann får seks millioner for unødvendige rotfyllinger

AU: Rotfylling er ikke det mest behagelige man gjør hos tannlegen, men en mann som feilaktig fikk rotfylt seks tenner får nå rekorderstating fra Norsk pasientskadeerstatning. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene gikk til tannlegen med vondt i kjeven og endte opp med å få rotfylt seks tenner. Mannen fikk i høst seks millioner kroner i erstatning.

Først ble én av tennene rotfylt fordi den ikke var ferdig behandlet. Da mannen kom tilbake uten at smertene hadde forsvunnet, valgte tannlegen å rotfylle fem tenner til i samme område av munnen basert på antakelsen om at årsaken var infeksjon, skriver VG.

Den massive rotfyllingen hjalp imidlertid ikke på kjevesmertene. Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mener tannlegen burde vurdert andre tester istedenfor å rotfylle, og har tilkjent mannen seks millioner kroner i erstatning, den høyeste erstatningssummen for tannlegebehandling noen gang.

NPE peker på at den massive rotfyllingen ikke hjalp mannen, og mener tannlegen sviktet fordi pasienten fikk utført rotfyllingene over svært kort tid. Smertene ble også verre og verre i behandlingsforløpet. Senere ble det påvist at smertene stammet fra skade eller sykdom i nervesystemet.

TV 2 skriver mandag at en annen tannlege på Hamar har 24 erstatningssaker mot seg, noe som er flest i landet. Så langt har 13 av pasientene fått medhold, tre har fått avslag, én sak er foreldet og én er henlagt. Per i dag er har tannlegens pasienter fått utbetalt 885.500 kroner i erstatning, men fire av medholdssakene er fortsatt under utmåling. Ytterligere seks saker er under behandling.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus