Håper å samle 1 million demonstranter i Kiev

Demonstrasjonene i Kiev har vart en uke, i dag kan så mange som en million samle seg i Ukrainas hovedstad. Foto: Reuters/NTB scanpix
Demonstrasjonene i Kiev har vart en uke, i dag kan så mange som en million samle seg i Ukrainas hovedstad. Foto: Reuters/NTB scanpix

Opposisjonen i Ukraina håper at opp mot 1 million mennesker vil delta i søndagens demonstrasjon mot president Viktor Janukovitsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede tidlig på dagen strømmet folk til Uavhengighetsplassen i sentrum av hovedstaden Kiev med ukrainske flagg, EU-flagg og bannere med slagord på.

Ukraina, og da spesielt hovedstaden Kiev, har vært preget av mange demonstrasjoner helt siden presidenten trakk seg fra å skrive under på en omfattende samarbeidsavtale med EU og heller ville styrke båndene med Russland.

Mange av demonstasjonene har endt med både blod og arrestasjoner etter at politiet har gått hardt til verks mot demonstrantene.

Opposisjonens raseri fikk nytt påfyll fredag, da Janukovitsj møtte president Vladimir Putin i Russland for å diskutere et strategisk partnerskap mellom de to landene.

Forrige søndag samlet flere hundre tusen mennesker seg i Kiev i det som til da var de største demonstrasjonene i landet siden Oransjerevolusjonen i 2004.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus