Advarer mot glatte veier rundt om i landet

Advarer mot glatte veier rundt om i landet
Advarer mot glatte veier rundt om i landet

Vinteren har festet grepet og søndag meldes det om svært glatte veier i flere byer. Politiet i Oslo ber folk kjøre forsiktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen advarer mot glatte veier flere steder. Rogaland og Hordaland har vært preget av glatte veier i hele helga, mens også Agderfylkene, Buskerud og Telemark har glatt føre.

Et snøfall natt til søndag gjorde også veiene i hovedstaden glattere enn vanlig. Operasjonssentralen oppfordrer folk til å tilpasse farten etter forholdene.

– Vi vet at det er veldig glatt, og ser allerede at noen begynner å få problemer. Det har ikke vært noe alvorlig så langt, men vi ber folk være forsiktige, sier operasjonsleder Even Gjørstad til NTB.

Bilder fra Bergens-området forteller om mildt sagt ufyselige forhold på Vestlandet. Vann, slaps og is gjør veiene til rene skøytebaner.

– Alt tilgjengelig mannskap er ute for å ta unna, sier trafikkoperatør Idar Sangholt hos Vegtrafikksentralen, som oppfordrer hordalendinger til å være forsiktig på veiene, til BT.

Begge Agderfylkene våknet opp til nysnø søndag. Det skaper vanskelige forhold på så vel hovedveier som småveier.

– Det kom en del snø i løpet av natta og det er glatte veier nå. Det skal komme regn, så vi får håpe det regner bort, sier operasjonsleder Geir Andersen i Aust-Agder politidistrikt til NTB.

Sjekk været der du er her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus