Meny

Spesialstyrker omringer TV-huset i Kiev

På Selvstendighetsplassen går det tilsynelatende rolig for seg lørdag formiddag, med en mann som spiller piano foran sperringene. Foto: AFP/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har demonstrert en uke.

Tre busser med opprørspoliti blokkerer TV-bygningen  hvor Ukrainas statlige tv-kanal og radio holder til, melder NRK.

Demonstrasjonene mot regjeringen har nå vart i syv dager.

«Illevarslende informasjon at spesialstyrker har tatt kontroll over TV-tårnet i Kiev», tvitret Sveriges utenriksminister Carl Bildt da meldingen kom.

Demonstrantene er rasende på presidenten etter at han i forrige uke nektet å undertegne en omfattende samarbeidsavtale med EU og heller ville styrke båndene med Russland, skriver NBT.

Les også: Julia Timosjenko avsluttet sultestreik

Janukovitsj og Putin møtte hverandre i den russiske OL-byen Sotsji lørdag for blant annet å diskutere et strategisk partnerskap.

Søndag ventes opp mot 300.000 ukrainere å delta i en demonstrasjon på Selvstendighetsplassen i sentrum av Kiev. Det blir i så fall en av de største i sitt slag siden Oransje-revolusjonen i landet i 2004.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus