Fotballpøbler i masseslagsmål i Oslo

To gjenger med fotballpøbler barket fredag kveld sammen i et avtalt masseslagsmål ved Haugenstua ungdomsskole i Oslo. Overfor politiet forklarte de at de bare hadde sklidd på isen og skadd seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var fotball-casuals som åpenbart hadde planlagt en slåsskamp seg imellom. Det gikk ganske hardt for seg og én ble kjørt til legevakten. Flere andre ble lappet sammen på stedet av helsepersonell, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Slåsshanene var ifølge politiet ikke åpne om at de hadde planlagt slagsmålet i forkant.

– På ingen måte. De sa til politiet på stedet at alle sammen hadde glidd på isen og skadd seg. Det trodde vi ikke noe på. Dette er folk vi har kontrollert tidligere, sier Belle.

Politiet sjekket elleve personer på stedet. Alle ble bortvist. Ifølge Aftenposten var de involverte fra casuals-miljøet i Vålerenga og Lillestrøm. Overfor Dagbladet kan ikke politiet bekrefte dette. – Trolig er det casuals fra Lillestrøm og Vålerenga, men det vet vi ikke sikkert, for ingen ville si noe, opplyser Belle.

– Det er mange rare hobbyer i verden, men dette er ganske spesielt. Det er jo som i steinalderen, å avtale et møte for å denge løs på hverandre, sier Belle videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus