Mattilsynet: Spis mindre kanel

Mattilsynet: Spis mindre kanel
Mattilsynet: Spis mindre kanel
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattilsynet følger nå opp regelverket fra EU, og anbefaler folk å begrense inntaket av kanel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU har fastsatt en grenseverdi på 15 milligram kumarin per kilo bakst. Kumarin, som finnes i kanel, kan påføre skader på leveren ved høyt inntak. Det er anslått at kroppen kan takle et daglig inntak av kanel på 1,4 gram, ca. en halv teskje, ifølge Mattilsynet.

Bakgrunn: Skillingsbollar i fare

– Det er ingen grunn til bekymring for folk med et variert kosthold. Det er i første rekke bakerne som må tenke litt ekstra på hvor mye kanel de strør på baksten, sier seksjonssjef Atle Wold i Mattilsynet. Det er bakeren som i utgangspunktet må vurdere kanelinnholdet.

Foreldre må passe på

Her i landet brukes kanel blant annet i de bergenske skillingsbollene, og den norske risgrøten er fast innslag på mange familiers bord.

Mattilsynet ber foreldre passe på kanelinntaket hos små barn.

– De spiser gjerne mer grøt enn andre, og siden kroppen er liten, tåler de også mindre enn voksne, sier Wold.

Se også: Holdt på å dø av kanel-stunt