Mattilsynet: Spis mindre kanel
Mattilsynet følger nå opp regelverket fra EU, og anbefaler folk å begrense inntaket av kanel.
EU har fastsatt en grenseverdi på 15 milligram kumarin per kilo bakst. Kumarin, som finnes i kanel, kan påføre skader på leveren ved høyt inntak. Det er anslått at kroppen kan takle et daglig inntak av kanel på 1,4 gram, ca. en halv teskje, ifølge Mattilsynet.
Bakgrunn: Skillingsbollar i fare
– Det er ingen grunn til bekymring for folk med et variert kosthold. Det er i første rekke bakerne som må tenke litt ekstra på hvor mye kanel de strør på baksten, sier seksjonssjef Atle Wold i Mattilsynet. Det er bakeren som i utgangspunktet må vurdere kanelinnholdet.
Foreldre må passe på
Her i landet brukes kanel blant annet i de bergenske skillingsbollene, og den norske risgrøten er fast innslag på mange familiers bord.
Mattilsynet ber foreldre passe på kanelinntaket hos små barn.
– De spiser gjerne mer grøt enn andre, og siden kroppen er liten, tåler de også mindre enn voksne, sier Wold.
Se også: Holdt på å dø av kanel-stunt