Kastet digital formue verdt 46 millioner kroner på dynga

Nå angrer James Howells bittert på at han kasserte den gamle harddisken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten James Howells, som jobber innen IT, var rask til å kaste seg på den digitale valutabølgen «Bitcoin» i 2009. Han høstet inn 7500 Bitcoins, før kjæresten fikk ham til å stoppe.

Med dagens valutakurs er denne mengden verdt hele 46 millioner kroner. Tidligere i år klarte imidlertid Howells å søle limonade på datamaskinen som hadde høstet inn de digitale pengene.

Han solgte derfor maskinen, men tok ut harddisken først. I sommer kastet han den i søpla, fordi han ikke husket hvorfor han hadde tatt vare på den.

Les også: EUs kriseland bør innføre egen valuta - i tillegg til euro

Nå er harddisken begravd et eller annet sted på den lokale søppeldynga, og Howells har ikke råd til å finansiere en utgravning av noe han neppe vil finne uansett.

Ikke hadde han backup av den digitale formuen heller.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Hvorfor er jeg ikke der ute med en spade nå? Jeg tror jeg bare må innfinne meg med at jeg aldri vil finne igjen harddisken, sier Howells til The Guardian.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus