Meny

Tog med 95 passasjerer kolliderte med stein

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et passasjertog kolliderte med en stor stein på Sørlandsbanen mellom Neslandsvatn og Drangedal i Telemark fredag.

Toget sporet delvis av etter å ha kollidert med den store steinen.

– Den første akslingen på lokomotivet ble ødelagt i kollisjonen, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt.

Fredag klokken 22.20 skal alle passasjerene være ute av toget og på vei videre mot Kristiansand og Stavanger med et nytt tog. Passasjerene ble rundt to og en halv timer forsinket på grunn av ulykken. Ingen av de 95 passasjerene ble skadd i kollisjonen.

Les også: Avsporet godstog sperrer nordlandsbanen

Strekningen er stengt for trafikk inntil videre. NSB opplyser at det arbeides med å organisere alternativ transport. Reisende må regne med forsinkelser.

– Vi aner ikke nå hvor lenge Sørlandsbanen blir stengt, men publikum kan få oppdatert informasjon på våre hjemmesider, sier pressevakt Liv Eggebø i NSB til Fædrelandsvennen.

Det var toget til Kristiansand og Stavanger med avgang fra Oslo klokka 17.25 som kjørte inn i raset. Toget fra Stavanger som skulle vært framme i Oslo klokka 22.27, står dessuten ved Neslandsvatn.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus