Ingen smekk til forfatter Sandberg

Nestleder Per Sandberg i Frp presenterte selvbiografien «Mot min vilje» i november. Mange har reagert på hva han skrev om det indre liv i partiet og hvordan han omtalte flere partifeller. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Nestleder Per Sandberg i Frp presenterte selvbiografien «Mot min vilje» i november. Mange har reagert på hva han skrev om det indre liv i partiet og hvordan han omtalte flere partifeller. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Fremskrittspartiets sentralstyre kommer ikke med noen kritikk av nestleder Per Sandberg for den omstridte boka han har gitt ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralstyret behandlet fredag konflikten i Troms Frp, som blir omtalt i Sandbergs bok «Mot min vilje».

Sandbergs kone Line Miriam Sandberg er tillitsvalgt i fylkespartiet og skal ha spilt en sentral rolle i stridighetene. Per Sandberg omtalte blant annet partifellen Øyvind Korsberg som løgnaktig og hevngjerrig i boka

Flere lokallagsledere i Troms hadde bedt sentralstyret vurdere om Sandberg har brutt partiets vedtekter og etiske retningslinjer. Men i en uttalelse nøyer sentralstyret seg med å be alle parter bidra til å «løse konflikten i minnelighet til partiets beste».

Bakgrunn: Frps sentralstyre skal diskutere Per Sandberg

– Organisasjonsutvalget vil i samarbeid med fylkeslaget bidra til å iverksette tiltak som skal virke konfliktdempende, heter det videre.

Sandberg sier til Aftenposten at han tar uttalelsen til etterretning. Men han sier også at han ikke anser seg som en part i konflikten i fylkespartiet.

– Jeg er blitt dratt inn i konflikten.

Les også: Ingen stemning i Frp for å ekskludere Sandberg

En uttalelse om at Sandberg har brutt partireglene, kunne vært et første skritt på veien mot å ekskludere nestlederen. Slik gikk det altså ikke.

Sentralstyret sier at de anser henvendelsen om Sandbergs bok som en del av konfliktsituasjonen i Troms Frp.

Les også: Sandberg spent på om boka får etterspill

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus