Meny

Svindal tok utforseieren i Beaver Creek

NY SEIER: Aksel Lund Svindal kjørte inn til seier i verdenscuprennet i utfor i Beaver Creek fredag. Det var hans 23. seier i verdenscupen. Han kjørte helt fantastisk og avgjorde i avslutningen av fredagens renn. Foto: Mike Sturk (EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal presterte en ekstrem avslutning og tok seieren i verdenscuprennet i utfor i Beaver Creek fredag.

Det var Svindals 23. seier i verdenscupen, og den første i utfor i år. Han innledet med fjerdeplass i disiplinen i Lake Louise for en uke siden. Da gikk han til gjengjeld til topps i super-G og tok ledelsen i den totale verdenscupen. Den ledelsen styrket han med utforseieren fredag.

– Det er ingen tvil om hvem som er verdens beste utforkjører, sa den tidligere landslagssjefen og NRK-eksperten Marius Arnesen etter at Svindal var i mål.

Han avgjorde rennet helt mot slutten og kjørte inn til 1.44,50. Det var 17 hundredels sekund bedre enn østerrikeren Hannes Reichelt, som ledet før Svindal startet. Tredjeplassen i rennet gikk til Italias Peter Fill. Han ble slått med 20 hundredeler av Svindal.

Kjetil Jansrud lå på 12.-plassen, nøyaktig sekundet bak vinneren og lagkameraten Svindal, etter at 30 løpere var kommet i mål. Han var ikke helt fornøyd med det.

– Jeg kjørte ikke noe perfekt løp, for jeg gjorde feil som kostet tid. Men jeg føler meg fin i kroppen og er i rute til Sotsji-OL, sa Jansrud til NTB etter rennet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus