Meny

Uværet har gjort skader for 80 millioner kroner

Vind med orkan styrke veltet et tre ned på dette uthuset på Sørnes utenfor Stavanger fredag. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har forsikringsselskapene mottatt 1.350 erstatningskrav på totalt 80 millioner kroner etter de siste dagers uvær.

– Dette er veldig foreløpige tall. Det vil komme inn flere meldinger i helgen, sier kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finans Norge til NTB.

De 1.350 kravene gjelder naturskader på bygninger og innbo i hele landet de siste dagene. Skader på biler og båter kommer i tillegg.

Sjekk været der du er

– 80 millioner kroner er ikke et veldig høyt tall. Etter den forrige stormen i november fikk vi krav på 300 millioner kroner. Det er likevel umulig nå å si hvor høyt tallene vil stige, sier Westby.

Blant kravene er det både store og små skader på hus.

– Det er stor variasjon i type skader, men vi har fått flere meldinger om tak som har blåst av og hele bygninger som er ødelagt, forklarer Westby.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus