Snø og vintervær i store deler av landet denne helgen

SNØEN KOMMER: I helgen vil det snø i store deler av landet. I Oslo er det meldt lite vind og lave temperaturer, dermed kan snøen bli liggende. Foto: NTB scanpix
SNØEN KOMMER: I helgen vil det snø i store deler av landet. I Oslo er det meldt lite vind og lave temperaturer, dermed kan snøen bli liggende. Foto: NTB scanpix

I helgen vil det stormfulle været roe seg, temperaturen synke og snøen lave ned over store deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har vært preget av sterk vind og uvær mange steder i landet. Det har ført med seg en rekke problemer, som busser som blåser av veien , tak som blåser av hus , store forsinkelser i flytrafikken og ekstremt glatte veier.

Til helgen roer uværet seg og vi får mer vinterlig vær med kulde og snø.

– Været ser ganske bra ut på lørdag med sol mange steder i Sør-Norge og 10-12 minusgrader. På søndag kommer snøen, sier meteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til yr.no.

Vestlandet og Nordland får også fint vær på lørdag, mens Midt-Norge kan få noen snøbyger.

Søndag skal snøen dale ned i store deler av landet, ifølge meteorologen.

– Det kommer inn et lavtrykk fra vest som gir snø i indre områder. Langs kysten kan det bli sludd og bløtt. I fjellet kommer det en del centimeter med nysnø, sier meteorologen ifølge nettstedet.

Sjekk været der du er.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus