Meny

Fikk dødsbudskapet under premiere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nelson Mandelas datter Zindzi mottok dødsbudskapet under premieren på en film om farens liv i London. Det samme gjorde britenes prins William.

Filmen «Mandela: Long Walk to Freedom» hadde premiere i London torsdag kveld, og blant gjestene var Mandelas 53 år gamle datter Zindzi.

På vei inn i kinosalen fortalte hun at faren hadde det bra, men at han var svak. Hun fortalte også at hun håpet å få møte ham igjen.

Bakgrunn: Nelson Mandela er død

Slik skulle det ikke gå. Zindzi Mandela mottok dødsbudskapet i kinosalen. Det samme gjorde prins William, hans kone Catherine og de øvrige som var til stede under premieren, som ble avsluttet med to minutters stillhet til minne om den sørafrikanske frigjøringshelten.

– Vi fikk akkurat en påminnelse om hvilken usedvanlig og inspirerende mann Nelson Mandela var, og mine tanker og bønner går nå til ham og hans familie, sa prins William da han forlot kinosalen.

Se også: Tidslinje over Mandelas liv

Nelson Mandela var gift tre ganger og fikk seks barn med de to første konene sine, Evelyn Ntoko Mase og Winnie Madikizela-Mandela.

Den første datteren mistet han da hun var bare ni måneder gammel, og de to sønnene han fikk med Mase døde da de var 23 og 55 år gamle.

Les også: Fra fryktet terrorist til frihetsikon

Med Winnie fikk han døtrene Zenani og Zindzi.

Se traileren til filmen «Mandela: Long Walk To Freedom» under:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus