Meny

Eide blir privat fredsmekler

Espen Barth Eide har fått ny jobb. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) tar ny bijobb som privat fredsmekler og rådgiver.

Eide opplyste i forrige måned at han blir ny direktør i World Economic Forum, samme organisasjon som nåværende utenriksminister Børge Brende (H) forlot for å tre inn i regjeringen.

Eide, som er statsviter og som tidligere har vært forskningsdirektør på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), opplyser til Dagens Næringsliv at han er valgt som styremedlem i Centre for Humanitarian Dialogue (CHD).

– Dette er en privat organisasjon. Norge, Sveits og en del andre støtter opp økonomisk, men også som samarbeidspartnere. Blant annet er det CHD som arrangerer det årlige Oslo Forum i juni, verdens fremste møteplass for fredsmeklere, sier Eide til avisen.

– Det er en mulighet til å følge opp en del ting jeg har vært engasjert i mens jeg var statssekretær og statsråd. Fredsmekling har alltid vært der. Den moderne typen tok til etter den kalde krigen for 25 år siden. Det er tegn på at man gradvis har blitt flinkere. Det inngås flere fredsavtaler. Og viktigere; flere blir faktisk holdt, sier Eide.

Ved CHD skal Eide drive fredsmekling i privat regi, blant annet i Myanmar.

Senteret ble stiftet i 1999 og har hovedkontor i Genève, samt avdelinger i Singapore og Kenya.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus