Uværet i sør roer seg, men folk bes være forsiktig

Politi og brannvesen er på plass i Slependenveien, ved Slependen stasjon, der et tre har blåst over veien på grunn av kraftig vind torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Politi og brannvesen er på plass i Slependenveien, ved Slependen stasjon, der et tre har blåst over veien på grunn av kraftig vind torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Selv om uværet over Sør-Norge har mistet litt av futten, ber myndighetene folk være forsiktig på vei til jobb og skole i morgentimene fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Hordaland kan det bli problemer på veiene på grunn av snøfall.

– Det har vært en rolig natt i Hordaland, men snøværet kan gi trafikale utfordringer. Kjør forsiktig, var oppfordringen fra Hordaland politidistrikt ved 5-tiden fredag morgen.

Også i Rogaland ber politiet folk være forsiktig.

– Politiet har det siste døgnet hatt en travel arbeidsdag. Vinden har variert fra liten storm til orkan. På dette døgnet har det blitt meldt inn 115 naturskader til politiet. Det er alt fra nedblåste trær, trær over ledningsnett, tak som løsnet fra hus, leiligheter og bedrifter, båter og flytebrygger som løsnet, taksteiner som falt ned fra tak og vegger og flygende trampoliner, opplyste operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt tidlig fredag morgen.

Deler av et tak blåste av en boligblokk i Rogaland og smadret en bil. Men politiet legger til at det ikke har kommet inn meldinger om personskader.

Les også: Store forsinkelser på Gardermoen

Strømlinjer

Utover dagen fredag er det ventet at vinden sakte, men sikkert vil roe seg ned, men mulig snøfall kan gjøre det glatt på veiene i Rogaland.

Lyse Energi i Rogaland oppfordrer folk til å passe særlig godt på hvor de beveger seg fredag.

– Uværet kan ha ført til at strømlinjer henger ned mot bakken eller ligger på bakken. Det er særdeles viktig at alle holder god avstand til strømlinjer, både barn og voksne. Dette gjelder også trær som ligger bort til eller over strømlinjer fordi de kan være strømførende, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ingvild Ween.

– Det blåser fortsatt friskt, så vi kan dessverre ikke garantere at det ikke er noen strømlinjer som er strømførende når voksne og barn skal til jobb og skole fredag morgen. Det kan også være linjer nært bakken som ikke er meldt inn til Lyse eller at hendelsen har skjedd i løpet av natten, legger hun til.

Les også: Uvær gir innstilte fly til og fra Stavanger

Innstilte fly

Lenger østover kom det også meldinger om mange nedblåste trær, men det var natt til fredag ikke kommet inn meldinger om alvorlige hendelser.

Totalt var mer enn 30.000 husstander på Sørlandet og langs Oslofjorden tidvis uten strøm torsdag kveld. Uværet skapte problemer for Sørlandsbanen, flytrafikken, ferjer og på veiene.

Fredag morgen var flere flyavganger i Sør-Norge innstilt. Sørlandsbanen var blitt gjenåpnet for trafikk, men i Rogaland må folk regne med forsinkelser fordi togene må kjøre med redusert hastighet, opplyser Jernbaneverket.

Les også: Stavanger sentrum stengt for trafikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus