Stoltenberg: Mandela utrettet flere livsverk i ett

Ap-leder Jens Stoltenberg møtte Nelson Mandela flere ganger i sin tid som statsminister. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Ap-leder Jens Stoltenberg møtte Nelson Mandela flere ganger i sin tid som statsminister. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Verdens har mistet den største politiske lederen i vår tid, sier tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om Nelson Mandela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mandela var en frigjøringshelt som viet sitt liv til kampen for mennesker og demokrati. Han vil bli dypt savnet i en hel verden, sier Stoltenberg til NTB.

Se også: Stoltenbergs hyllest til Mandelas 90-årsdag

Stoltenberg samarbeidet med Mandela i vaksinefondet, der Mandela var styreleder.

– Min respekt for ham vokste enda mer da jeg fikk gleden av å jobbe med ham. Da fikk jeg se hvilken enorm verdighet han utstrålte, fortsetter Norges tidligere statsminister.

Bakgrunn: Nelson Mandela er død

– Vi har mistet en leder som ledet gjennom sitt eksempel. Han kjempet kompromissløst for rettferdighet og utrettet flere livsverk i ett liv, sier Stoltenberg, som har sendt kondolanser til Mandelas kone, Graca Machel.

Sist gang Stoltenberg møtte Mandela var under et besøk i Sør-Afrika i 2008. De to møttes også under 46664 Arctic-konserten i Tromsø i 2005.

– Det var et magisk øyeblikk da han gikk på talerstolen med fjellene i bakgrunnen. Han trollbandt alle som var der, minnes Jens Stoltenberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus