Meny

Uværet gir utfordringer ved flere flyplasser

Store forsinkelser på Gardermoen

FLYKAOS: Stormen som herjer mange steder i landet skaper utfordringer for flytrafikken på flere flyplasser i Norge. Arkivfoto: Johan Nilsson (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lufthavnene i Haugesund, Stavanger, Bergen og Bodø har også hatt store utfordringer i uværet torsdag.

Store snømengder fører til forsinkelser og kanselleringer på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag kveld.

Snørydding pågår kontinuerlig, der de to rullebanene må stenges vekselsvis ved at den ene åpnes mend snørydding pågår på den andre, skriver VG Nett.

– Rullebanekapasiteten blir dermed halvert under brøytingen. Dessuten har luftfartsmyndighetene innført restriksjoner som betyr at det må være større avstand mellom flyene i luften, og dermed blir det færre avganger, sier Lasse André Vangstein, pressetalsmann ved Oslo Lufthavn til VG.no.

Haugesund lufthavn Karmøy har vært stengt mesteparten av torsdagen, men åpnet for noen flygninger igjen torsdag kveld.

Bodø lufthavn har også hatt en rekke forsinkelser og driftsforstyrrelser gjennom dagen. Snø i kombinasjon med sterk vind har gjort at trafikken har blitt stanset i perioder for å få brøytet rullebanene.

På Stavanger lufthavn Sola var vinden så sterk en periode at flyplassen ikke kunne bruke passasjerbroene. Flytrafikken ble derfor innstilt i rundt to timer, før man fra rundt klokken 18 igjen kunne bruke broene. På det verste torsdag fikk ikke bakkemannskapet lov til å bevege seg utendørs på grunn av den sterke vinden.

Les også: Uvær gir innstilte fly til og fra Stavanger

Også på Flesland i Bergen har det vært en rekke forsinkelser gjennom dagen på grunn av været.

– På alle disse flyplassene vil det være forsinkelser og irregulariteter i timene fremover på grunn av værproblemene, sier pressesjef i Avinor Sindre Ånonsen til NTB.

Les også: Stavanger sentrum stengt for trafikk

I 19-tiden meldte Romerikes Blad at også Oslo Lufthavn Gardermoen har fått utfordringer på grunn av uværet. Snøværet over hovedflyplassen har ført til restriksjoner for fly på vei inn til flyplassen.

– Restriksjonene går på avstanden mellom flyene som er på vei inn mot Gardermoen. De må holde lengre avstand enn normalt, noe som fører til en del forsinkelser i kveld, sier medierådgiver Lasse André Vangstein ved flyplassen til avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus