Meny

Stavanger sentrum stengt for trafikk

Et tre har blåst overende ved Grov på Stord der det sperret for trafikken torsdag ettermiddag. Mye greiner og trær har blåst ut i veibanen både langs E39 og andre veier på Stord i stormen som herjer i området. Foto: Henrik Mundal Andreassen (Sunnhordaland.no)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Utsett julehandelen, sier politiet.

Sørlandsbanen er stengt mellom Nelaug og Vennesla fordi en kjøreledning har blåst ned. I tillegg er Jærbanen stengt mellom Egersund og Stavanger på grunn av uværet.

– Vi har vurdert det slik at det ikke er forsvarlig å kjøre tog mellom Egersund og Stavanger, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB, til NTB.

På grunn av værsituasjonen er det ikke satt opp buss for tog, tilføyer han.

– Vi har kjørt togene til endestasjonen og ber folk holde seg hjemme inntil videre.

Stengte Stavanger sentrum

Politiet måtte i ettermiddag sperre av Stavanger sentrum, som følge av uværet.

– Utsett julehandelen, var Rogaland politidistrikts klare beskjed på Twitter.

Politiet har også bedt folk i området om å sikre løse gjenstander.

Uværet er i full gang. Det blåser full storm både på Vestlandet og Sørlandet og vinden er på vei østover, melder Storm.no.

Stena Saga innstilt

I Oslo har Stena Line innstilt sin avgang med Stena Saga fra Oslo til Frederikshavn torsdag kveld på grunn av uværet, melder NTB.

Avgangen tilbake fra Frederikshavn til Oslo fredag morgen er også innstilt.

Også Color Lines ferjer mellom Sandefjord og Strømstad er innstilt, og avgangene fra Larvik til Hirtshals.

Les også: Meteorolog ber folk holde seg inne

31 veistrekninger og fergesamband er i ettermiddag stengt. Og ifølge NTB har det kommet inn 50 meldinger om ødeleggelser som følge av uværet i Haugaland og Sunnhordland.

I en pressemelding fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt oppfordres folk til å holde seg innendørs og unna veiene. Stordbrua og Bømlobrua er stengt.

Fullstendig oversikt over stengte veier, finner du hos Statens vegvesen.

31.000 uten strøm

I Agder-fylkene har rundt 24.000 husstander og bedrifter mistet strømmen på grunn av det kraftige uværet som herjer over Sør-Norge, mens de øvrige berørte befinner seg langs Oslofjorden.

Kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann, sier til NRK at strømbruddene er spredt over store deler av landsdelen.

– Det er en del i Farsund, noen i Mandal, Marnadal og Kvinesdal. Vi har ikke funnet årsaken og har folk ute på feilsøking og senere feilretting, sier han.

Lastebil veltet

I Bokn kommune har en lastebil veltet på broen mellom Austre og Vestre Bokn. I tillegg har en buss fått blåst inn frontruten.

En brannmann ble lettere skadd da han drev med sikring av tak på Karmøy, opplyser politiet.

Langs hele kysten fra Rogaland og rundt sørlandskysten og til Ytre Oslofjord vil man merke den sterke vinden torsdag, ifølge meteorolog Vibeke Thines.

– I formiddag er det ventet vestlig eller sørvestlig liten storm, perioder med full storm på kysten av Sørlandet, Rogaland og Hordaland. Det kan også bli perioder med liten storm også i Ytre Oslofjord og på kysten av Østfold, sier hun.

Les også: Uværet skaper trafikkaos i flere land

Også i Hordaland er utsatt for det kraftige uværet. I Knarvik nord for Bergen har mange mistet strømmen, ifølge TV 2 Nyhetskanalen.

Sjekk været der du er

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus