Frps sentralstyre skal diskutere Per Sandberg

Sandberg presenterte i forrige måned selvbiografien «Mot min vilje». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sandberg presenterte i forrige måned selvbiografien «Mot min vilje». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralstyret skal møtes fredag for å diskutere saken, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått tilgang på et brev fra Tromsø Frp-leder Kristian P. Wilsgård til partiets sentralstyre. I brevet viser Wilsgård til Sandbergs bokutgivelse «Mot min vilje».

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård.

Lokallagsstyret ber enstemmig sentralstyret vurdere om Sandbergs uttalelser, samt bokens innhold, er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Les også: Per Sandberg om boken: – Den er rett fra levra

Wilsgård ønsker ikke å kommentere brevet overfor DN. Sandberg har siden før boken ble utgitt, vært åpen på at det kunne komme krav om eksklusjon. Men han er ukjent med lokallagets brev.

– Det kjenner jeg ikke til, men det er ikke noe som trenger en vurdering. Jeg har brutt organisatoriske retningslinjer, sier Sandberg til avisen.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere brevet fra Tromsø Frp, men organisasjonsutvalgets avtroppende leder Per Arne Olsen er kjent med det.

– Vi vil fredag legge fram en rapport om Troms-saken, og i den anledning er vi orientert om brevet. Vi vil da legge fram vår oppfatning om begge sakene, sier han.

Les også: Per Sandberg skallet ned asylsøker på fest

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus