Hackere tatt for bitcoin-kriminalitet

Bitcoin-logoen i et restaurantvindu i San Francisco. To tyske menn er pågrepet i byen Kempten, mistenkt for å ha kapret andres datamaskiner for å generere den virtuelle valutaen. Foto: Stephen Lam / REUTERS /NTB scanpix
Bitcoin-logoen i et restaurantvindu i San Francisco. To tyske menn er pågrepet i byen Kempten, mistenkt for å ha kapret andres datamaskiner for å generere den virtuelle valutaen. Foto: Stephen Lam / REUTERS /NTB scanpix

Tyske hackere skal ha kapret andres datamaskiner for å skaffe data-valutaen bitcoin. Politiet har pågrepet to menn som skal ha brukt metoden til å skaffe bitcoins verdt nesten 6 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heftig spekulasjon i valutaen har ført til en stor verdistigning de siste månedene.

De to mistenkte ble pågrepet av en spesialstyrke i politiet mandag kveld i byen Kempten i Bayern. En tredje person er også mistenkt i saken, men vil ikke bli pågrepet, opplyser politiet.

«Nettvalutaen» bitcoin utstedes ikke av noen sentralbank, men genereres av dataprogrammer som setter begrensninger på hvor store beløp som skapes. Avanserte og tidkrevende utregninger ligger bak hver eneste bitcoin, og for å «grave» fram valutaen trengs stor datakraft.

Les også: Dette er de største IT-truslene nå

Politiet tror de mistenkte i Tyskland infiserte ofrenes PC-er med datavirus. Virusene ble så brukt for å knytte maskinene sammen i nettverk som ble brukt til å generere bitcoins. En talskvinne for tysk politi sier til DPA at datapengene mennene hentet ut, ble konfiskert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus