Sp kan redde regjeringens snøscooter-forslag

Senterpartiet vil støtte regjeringens forslag om å utvide prøveordningen med snøscootere dersom det juridiske er i orden. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad  /NTB Scanpix
Senterpartiet vil støtte regjeringens forslag om å utvide prøveordningen med snøscootere dersom det juridiske er i orden. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad /NTB Scanpix

Sp kan komme til å redde regjeringens forslag om å utvide prøveordningen med snøscootere fra 40 til 108 kommuner, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdags gruppemøter på Stortinget synes dermed å ha gitt en uventet avklaring. Men alle de tre partiene som kan komme til å støtte regjeringens prosjekt, tar det forbehold at lovligheten, i henhold til forsøksloven, skal utredes.

Venstre landet på å sende saken til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, mens KrF vil koble inn Justisdepartementet. Partileder Knut Arild Hareide vil at departementets lovavdeling skal vurdere om det er lovlig å overføre denne myndigheten til kommunene.

Les også: Raskt og kult på snøscootersafari

Sp-representant Geir Pollestad sier til VG at hans parti har programfestet lokal forvaltning av snøscooterkjøring og at regjeringen kan gå videre med denne saken, forutsatt at det juridiske er i orden.

Venstres nestleder Ola Elvestuen synes det er uryddig å utvide en ordning som for kort tid siden ble behandlet i Stortinget. Han vil heller ha det han kaller «en kunnskapsbasert og forsvarlig behandling» av saken ved å endre loven, ikke bare utvide forsøksordningen.

Venstre er i bunn og grunn skeptisk til mer bruk av snøscooter og viser til undersøkelser der to tredeler av befolkningen sier nei til utvidet bruk av snøscooter i utmark.

– Ro og stillhet er en kvalitet ved norsk natur og det aktive friluftsliv. Et stort flertall vil bevare dette, sier Elvestuen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus