Meny

Frankrike forbyr sexkjøp

En aktivist protesterer mot loven som vil gjøre sexkjøp ulovlig i Frankrike. Lovforslaget ble onsdag vedtatt i underhuset i Paris. Foto: Charles Platiau / REUTERS / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske nasjonalforsamlingen vedtok onsdag loven som vil gi bøter på minst 1.500 euro (12.400 kroner) for kjøp av sex.

Med 138 mot 79 stemmer sluttet det franske underhuset seg til lovforslaget. Kritikere av forslaget advarer mot at sexhandelen vil gå under jorda i et land som har opp mot 40.000 prostituerte.

I fremste rekke blant kritikerne står skuespillerinnen Catherine Deneuve, som bare er én av flere hundre franske kjendiser som har engasjert seg mot anti-prostitusjonslovgivningen.

Den franske innstrammingen er inspirert av det svenske sexkjøpsforbudet der en uttalt målsetting er å utrydde prostitusjon.

Tilhengere av lovforslaget kaller det et «historisk framskritt»

– Frankrike har nå stilt seg skulder ved skulder med de som prostituerer seg, mot dem som utnytter deres sårbarhet, sier kampanjegruppen Mouvement du Nid i en uttalelse.

Den franske innstrammingen står i sterk kontrast til Tyskland, som tillater lovlig prostitusjon. Tyskland har nå ti ganger så mange prostituerte som Frankrike, kanskje så mange som 400.000.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus