Meny

Overvåkningsvideo viser drapet på Lee Rigby

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle britiske soldaten ble drept på åpen gate i London i mai. Denne videoen er et av de viktigste bevisene i rettssaken.

Midt på dagen, foran skrekkslagne vitner, ble Rigby først kjørt ned og deretter hakket ihjel med kniv og kjøttøks. Fremfor å flykte venter de to gjerningsmennene på at politiet skal komme.

Bakgrunn: Soldat drept i sjokkangrep i London

Overvåkingsvideoen er et sentralt bevis i rettsaken mot de to mennene som står tiltalt for drapet.

Under rettssaken tirsdag vitnet en kvinnelig politibetjent som var blant de første på åstedet. Hun fortalte at hun fryktet for sitt eget liv da en av gjerningsmennene stormet mot bilen hennes med en kjøttøks i hånden. En annen politimann forklarte noe lignende, at han følte seg truet av de to. De to gjerningsmennene ble begge skutt og såret av politiet før de ble pågrepet.

Se også: Her snakker drapsmannen rett inn i kamera

De to mennene har begge konvertert til islam, og fått nye navn. De nekter for at de har gjort noe straffbart, og begrunner det bestialske drapet med at britiske soldater dreper muslimer i andre land.

Les også: – Jeg snakket med drapsmannen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus