Meny

Frigitt i aksjon mot «spedbarnsfabrikk»

Den påståtte spedbarnsfabrikken ble avdekket i Owerri i delstaten Imo. Kart: Google Maps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nigeriansk politi uttaler onsdag at de har frigjort 16 gravide jenter og unge kvinner som skal ha blitt tvunget til å få barn for salg.

– Vi gjennomførte en aksjon mot en bolig i Owerri etter etterretningsopplysninger, og reddet 16 vordende mødre, sier polititalskvinne i delstaten Imo, Joy Elomoko, til AFP.

– Jentene var mellom 14 og 19 år gamle og i ulike stadier av graviditeten. Den mannlige eieren av hjemmet, som ble pågrepet, hadde registrert det som en ikke-statlig organisasjon som arbeider med kvinne- og barnespørsmål, legger Elomoko til.

En automatisk pumphagle mannen ikke hadde lisens til å ha ble også funnet under aksjonen. Elomoko sier kvinnene og jentene som ble reddet fortalte politibetjentene at de alle ble tilbudt 100.000 naira (3800 kroner) for å selge barna etter fødselen. En etterforskning pågår i forbindelse med et savnet spedbarn fra det illegale hjemmet.

– Vi fant at den mistenkte ikke kunne forklare hvor et spedbarn som nylig ble født i hjemmet befinner seg, sier talskvinnen.

– Vi mistenker at barnet kan ha blitt solgt til bruk i svart magi, sier hun, og legger til at den mistenkte vil bli brakt for retten etter politiets etterforskning.

Les også: Babyfabrikk avdekket

Nigerianske sikkerhetsmyndigheter har avdekket en rekke påståtte «spedbarnsfabrikker» de siste årene, særlig sørøst i landet. I forrige måned ble seks gravide tenåringsjenter frigjort i en aksjon mot en ulovlig klinikk i oljebyen Port Harcourt.

Menneskehandel er utbredt i Vest-Afrika, der barn blir kjøpt fra sine familier for å arbeide på plantasjer, i gruver og fabrikker og som hushjelper. Andre blir solgt til prostitusjon, og sjeldnere hender det at de blir torturert eller ofret i magiske ritualer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus