Meny

Overgrepssiktet 19-åring avviser tvang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen som er siktet for seksuelle overgrep mot mer enn 30 mindreårige jenter, avviser overfor VG at han har brukt tvang.

Misbruket skal ha skjedd fra 2011 og fram til i dag. 19-åringen er siktet for seksuell omgang med åtte av jentene og det alvorligste punktet i siktelsen gjelder samleie med barn under 14 år. I avhør med politiet har 19-åringen erkjent de fleste av forholdene.

– Jeg har ikke tvunget noen til noe, alt har vært frivillig, sier den siktede 19-åringen til VG.

Han sier at han trodde jentene var eldre enn de viste seg å være.

– Jeg tenkte de var rundt 15-16 år gamle, men jeg visste ikke at de var så unge som de var, før politiet kom med saken, sier 19-åringen.

Les også: 19-åring siktet for overgrep mot rundt 30 jenter

De fleste av forholdene i siktelsen dreier seg om at 19-åringen har forledet mindreårige jenter til å la seg avbilde av webkamera.

Politiet opplyser at blant filene som ble beslaglagt hos den overgrepssiktede 19-åringen, er det flere filmer og bilder av jenter de ennå ikke har identifisert, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. Politiet har varslet at siktelsen i saken, som de har etterforsket i hele høst, kan bli utvidet.

Politiet valgte å slå til mot 19-åringen sist mandag, men i helgen ble han løslatt fra varetekt etter at politiet ikke lenger mente at det var fare for bevisforspillelse.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus