Meny

Oslo tingrett ga Yaldas familie medhold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett sier avslaget på søknaden om opphold fra Yalda Bahadoris familie er ugyldig og bryter barnekonvensjonen. UNE trenger tid til å lese dommen før de kan kommentere den.

Familien har for andre gang bedt Oslo tingrett om å få bli i Norge. 25. april i år vedtok Utlendingsnemnda (UNE) å ikke omgjøre et tidligere vedtak om å avslå opphold på humanitært grunnlag for familien på tre. 11 år gamle Yalda og foreldrene hennes bor i Tromsø.

UNE ilagt sakskostnader

– Retten har også kommet med en midlertidig forføyning om at familien ikke kan bli utvist før det foreligger rettskraftig dom i saken, sier familiens advokat, Arild Humlen, til NTB. Han understreker at han ikke vet om UNE vil anke dommen.

– UNE tar foreløpig dommen til etterretning. Den er svært detaljert og på 40 sider, og nå trenger våre fagfolk noe tid til å lese og vurdere den, sier UNE-direktør Ingunn-Sofie Aursnes til NTB. Tingretten pålegger også nemnda å dekke drøyt 220.000 kroner i sakskostnader for familien.

«Retten har funnet feil ved vedtaket som kan ha virket inn på resultatet», skriver Oslo tingrett om UNEs vedtak.

SV håper på endring

– Det er svært gledelig at Yalda og familien fikk medhold i tingretten, sier SV-leder Audun Lysbakken. Partiet mener UNEs praksis er for streng, og Lysbakken håper regelverket for barn blir endret, slik at det blir enda tydeligere enn det er i dag.

Familien fikk først medhold i tingretten i fjor om at de kunne få bli i landet. Denne rettsavgjørelsen ble anket av Utlendingsnemnda, og samtidig fattet nemnda et nytt vedtak om å nekte familien opphold.

Familien kom til Norge i 2005, men fikk avslag på søknaden om opphold på humanitært grunnlag. Faren er fra Afghanistan og moren er fra Moldova. Familien risikerer derfor å bli splittet om de sendes ut av landet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus