Venstre setter ostetoll-strid på vent

Holder EU på vent: Venstre har ikke fått faktaene de trengte for å avgjøre om Norge skal senke ostetollen eller ikke til beste for EU. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
Holder EU på vent: Venstre har ikke fått faktaene de trengte for å avgjøre om Norge skal senke ostetollen eller ikke til beste for EU. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

I ettermiddag skulle Venstres stortingsgruppe avgjøre Norges holdning til den betente ostetoll-striden med EU. Men Sylvi Listhaug svarte ikke på partiets spørsmål i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. november fortalte europaminister Vidar Helgesen (Høyre) til EU i Brussel, at regjeringen ønsker å lette tollsatsene for import av masseprodusert ost, noen kjøttslag og hortensia fra EU.

Les: EU-president jubler for norske signaler

Men det er usikkert om regjeringen har flertall i Stortinget for det, idet de rødgrønne partiene og KrF er imot å gi EU denne ensidige fordelen. Venstre er på vippen, slik at partiets syn avgjør om regjeringen får gjennom tollettelsene til EU, eller ikke.

Les også: Vidar Helgesen lover å stå på - men ikke for landbruket

Men Venstre er splittet internt og skulle avgjøre saken på et møte i stortingsgruppa onsdag ettermiddag.

Nå opplyser Venstres kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær til ABC Nyheter at saken vil bli utsatt fordi landbruks- og matminister Sylvi Listhaug ikke har svart på ti spørsmål Venstre har stilt om saka.

Les også: Listhaug: - Redusert ostetoll vil få virkning for Norge

Les Venstres ti spørsmål her

Les også: EU-landene øker oste-eksporten til Norge - EU-parlamentet vil ha mer

Se hva EU-parlamentarikere sier: - Bortskjemt norsk landbruk leverer middelmådig kvalitet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus